caderea parului la batrani

Nivelul scăzut de acid din stomac si caderea parului

Am citit un interviu fascinant al Dr. Jonathan Wright, și se pare ca mi-a schimbat soarta parului meu.

 

„Dr Wright:  dacă acidul stomacal este unul scăzut, proteinele nu sunt digerat eficient – iar parul și unghiile noastre sunt făcute din…proteine! Dacă avem un deficient de proteine, corpul nostru știe ca putem trai fără proteinele din unghii și par, dar știe ca nu putem supravetui fără proteinele din muschiul inimii, sau alte proteine importante. Deci dacă consumam mai puține proteine, unghiile și parul nostru sunt primele care au de suferit.”

 

Se pare ca nivelul scăzut de acid din stomac rezulta într-un deficit de absorbtie de fier (ce este necesar în mentinerea parului) și a altor nutrienti necesari. Mulțumită acestui articol, am descoperit propria problema cu nivelul scăzut de acid și acum iau Betaine Hydrochloric Acid cu Pepsin fix înainte de mesele mai grele.

Acest lucru m-a ajutat și cu arsurile gastrice, gazele, refluxul de acid și imbalonare.

Sunt doua metode aditionale prin care îmi pot crește nivelul scăzut de acid. În fiecare dimineața, fix înainte de micul dejun beau un pahar de apa calda cu lamaie. Înainte de mesele mai grele pun în apa o lingurita de otet de mere.

Un deficit de nutrienti, la fel, poate  duce la caderea parului

Deficitul de nutrienti este un lucru des întâlnit la cei cu hipertiroidism. Nu numai ca nutrientii sunt esential pentru funcționarea tiroidei, dar ele joaca și un rol important în prevenirea caderii parului de pe capul nostru.

caderea parului la batrani

Un supliment de multi-vitamine de calitate joaca un rol foarte și într-o dieta sănătoasă, dar totuși, testarea de nutrienti este foarte important, deoarece mulți ca și mine au nevoie de suplimente aditionale pentru a ne aduce la un nivel optim. Testarea ar trebui sa includa: iod, zinc, vitamina D, B12 și magneziu.

 

Deficiența de nutrienti este o problemă pentru mine, personal. Iau suplimente zilnice pentru a menține nivelul de nutrienti la un nivel optim.

Leave a Comment