ochelari-realitate-virtuala

Tot ce trebuie sa stiti despre ochelarii virtuali Google Daydream

La Google IO 2022, producatorul a anuntat o evolutie semnificativa pentru ochelarii virtuali Daydream: acestia vor deveni independenti cat de curand, veti avea mai multe informatii mai jos in acest articol. De asemenea, lista telefoanelor compatibile cu Daydream a crescut recent, incluzand acum Moto Z2 Force si Samsung Galaxy S8.

Daydream este cea mai recenta incercare a Google de a aduce VR pe dispozitivele mobile si este o incercare mult diferita de Google Cardboard. Spre deosebire de acestia din urma, care au avut ca scop obtinerea de utilizatori noi pentru VR, cu niste costuri foarte mici si cerinte slabe de putere, Daydream este o versiune mult mai performanta si pretentioasa care aduce lumea VR pe dispozitivele cu Android Noutag si cat de curand celor cu Android O.

Dincolo de aceasta, Google lucreaza cu parteneri precum Qualcomm, HTC si Lenovo pentru a dezvolta noii ochelari virtuali care sa functioneze complet fara telefoane, PC-uri si fire.

Pe scurt, Daydream doreste sa aduca experienta interesanta si absorbanta a lumii VR, celor care nu isi pot permite un HTC Vive sau Oculus Rift.

Setul de ochelari virtuali Daydream View

Doriti sa incepeti sa folositi Daydream? Google are proprii ochelari vr pe care ii puteti utiliza cu telefoanele compatibile Daydream. Se numeste Daydream View si, spre deosebire de alti ochelari VR pe care i-ati vazut inainte, au un design frumos si o constructie de calitate…la fel ca sistemul de operare Android. In partea din fata exista un orificiu in care trebuie sa glisati telefonul si, de asemenea, veti avea disponibil in pachet si un controller.

Anul trecut, cei de la Google au invitat alti producatori de dispozitive sa-si creeze proprii ochelari virtuali Daydream. Anul acesta, la Google IO 2017, a devenit evident fapul ca producatorii de dispozitive au raspuns cu casti dedicate, de sine statatoare, realizate alaturi de HTC si Lenovo.

Netflix, HBO si Hulu au aplicatii disponibile pentru platforma Daydream, iar The New York Times au lansat o aplicatie pentru videoclipurile VR.

In plus, cei de la Google si-au facut propriile aplicatii compatibile cu aceasta platforma. Aceste aplicatii include Play Movies, Photos, Maps si YouTube.

Daydream devine independent

Tot la Google IO 2017, firma a confirmat oficial zvonul cum ca ar fi lansat ochelari virtuali Daydream care sa functioneze fara un smartphone, alaturi de diversi parteneri hardware.

Acest lucru inseamna ca toate piesele necesare pentru o experienta Daydream extraordinara vor fi gasite in interiorul ochelarilor, nu veti mai avea nevoie de smartphone, PC sau cabluri de conectare.

Google a colaborat cu cei de la Qualcomm pentru a dezvolta un design de referinta pentru ochelarii lor Daydream. La fel au facut si cei de la HTC si Lenovo.

Ambele perechi de ochelari virtuali au disponibila tehnologia de urmarire WorldSense a Google, prin care o serie de senzori ofera toate informatiile de urmarire si miscare, la fel cum ar face o matrice de senzori de pe un smartphone.

Cei de la HTC nu au spus nimic despre dispozitivul Daydream, astfel incat va fi considerat o parte a familiei Vive. Cu toate acestea, cei de la Lenovo si-au numit deja dispozitivul “Lenovo + Daydream”, ramane de vazut daca acesta va fi si numele final.

Ochelarii Daydream View prezentati de catre Google sunt deocamdata singura optiune pentru Daydream VR in acest moment. Dar, din nou, va reamintim ca cei de la Google permit si altor companii sa foloseasca tehnologia lor pentru a lansa si alte modele de ochelari virtuali pe platforma Daydream.

Dat fiind faptul ca Daydream este adanc integrat in Android Nougat si O, Google a pus intregul magazin Play disponibil in format VR.

Peformanta ochelarilor VR Daydream-compatible

Daydream necesita trei elemente importante pentru a fi o optiune viabila in lumea realitatii virtuale: smartphone-uri optimizate pentru VR cu un sistem de inalta calitate pentru a mentine redarea de 60 de cadre pe secunda constanta, afisaje de persistenta scazuta pentru a elimina ghosting-ul si, in final, senzori de top care sa functioneze cu o latenta minima pentru a stimula simtul prezentei.

Telefoanele mai vechi lansate de Google, Pixel si Pixel XL au un procesor Qualcomm Snapdragon 821 si 4 GB RAM, precum si un ecran FHD (1080p) pe Pixel si un eran QHD (2K) pe Pixel XL. Cu siguranta aceste dispozitive sunt pregatite pentru o experienta VR de inalta calitate.

Leave a Comment