Review boxa Bluetooth JBL Pulse 3

Daca ati urmarit articolele noastre in ultima vreme, probabil ca ati gasit si cateva despre casti ce aveau iluminare integrata.

Am fost nedumeriti de aceasta tendinta – de ce sa consumama bateriile device-urilor doar pentru a vedea niste LED-uri aprinse si care nici macar nu fac muzica sa se auda mai bine? Daca ne-ar fi intrebat cineva in trecut despre ce parere avem, raspunsul nu ar fi fost deloc unul pozitiv.

Totusi, am avut ocazia sa primim si sa testam o boxa Bluetooth de la JBL, denumita Pulse 3, care are foarte multe LED-uri integrate. Parerea noastra de data aceasta? O veti afla la final.

JBL Pulse 3 este o boxa Bluetooth ce are o multime de LED-uri integrate, capabile sa faca un intreg show de lumini. La prima vedere, aceasta boxa seamana cu un felinar, partea superioara fiind realizata dintr-un plastic translucid. Pulse 3 are marimea aproximativ a unei sticle de un litru si cantareste putin sub un kilogram, mai exact are 960 de grame. Este o boxa portabila, insa nu genul care sa poata fi transportata in geanta.

Boxa este extrem de bine construita, cu materiale plastice de inalta calitate, cusaturi stranse si o boxa care in general ne-a dat senzatia ca este foarte solida. In testele noastre, boxa a functionat prin Bluetooth la o distanta de aproximativ 9-10 metri, iar bateria ne-a oferit aproape 12 ore de distractie continua.

JBL Pulse 3 are si un port audio analogic, dar cel mai probabil veti reda muzica prin Bluetooth. Nu sunt acceptate codecuri fanteziste Bluetooth – nu exista nici aptX nici AAC – ceea ce este probabil un lucru bun pentru acest tip de boxe daca ne gandim la abilitatile sonore limitate pe care le au.

Functiile de volum, melodie, pornit / oprit, Bluetooth, modul party si efectele de lumina pot fi controlate cu ajutorul butoanelor dedicate din spate, acestea nu sunt toate iluminate si uneori sunt foarte dificil de utilizat daca nu va uitati cu atentie la boxa.

In practica insa, nu este o problema prea mare, avand in vedere ca toate functiile boxei Bluetooth JBL Pulse 3 pot fi controlate cu ajutorul smartphone-ului prin intermediul aplicatiei dedicate.

Aplicatia JBL Connect poate fi descarcata gratuit din App Store sau Magazin Play. In general aceasta este bine conceputa si foarte utila.

Atunci cand porniti aplicatia, aceasta va descoperi conexiunea Bluetooth cu boxa conectata si va afisa nivelul bateriei, un cursor de luminozitate si accesul la modurile Stereo sau Party, care va permit sa sincronizati mai multe boxe JBL fara fir. Totusi, cu siguranta cea mai mare parte a timpului o veti petrece printre modurile de lumina.

Va sunt oferite sapte moduri presetate si un mod aditional care va permite sa va personalizati propriul model. In fiecare dintre aceste moduri, utilizatorii pot seta culoarea luminii dintr-un paletar sau pot sa foloseasca camera foto de pe telefon.

Am incercat aceasta caracteristica din urma prin care sa fie aleasa temperatura de culoare cu ajutorul camerei foto insa nu am fost multumiti, am preferat sa lasam culorile vibrante pe care boxa le produce in mod automat.

Un detaliu foarte interesant este faptul ca atunci cand mariti volumul boxei va este indicat acest lucru si prin intermediul luminii, care urca din ce in ce mai sus pe suprafata boxei.

In partea superioara si inferioara a Pulse 3 se afla o pereche de radiatoare pasive de 1,5 inch, foarte performante care intr-adevar ajuta la obtinerea unui bas de calitate.

Cei de la JBL promit sunet de 360 la aceasta boxa Bluetooth – configuratia difuzorului nu este vizibila, insa putem sa afirmam ca nici lumina si nici sunetul nu sunt directionate – experienta fiind aceeasi din toate partile.

Totusi, este un lucru cat se poate de clar ca LED-urile sunt atractia principala a acestei boxe – Pulse 3 poate sa se auda foarte tare, basul este foarte puternic si el insa nu atat de bine definit; unele frecvente joase rezoneaza, altele nu. Inaltele si vocile feminine se aud foarte clar, insa cele masculine si mediile par cam subtiri.

Totusi, aceasta nu este o boxa pentru audiofili, este o boxa portabila foarte buna si interesanta, dar nu cu un sunet perfect. Luminile sale sunt perfecte pentru a crea atmosfera, lucru pe care il si doriti atunci cand organizati o petrecere.

Pulse 3 are alte cateva caracteristici impresionante pe care insa nu am putut sa le testam. Utilizatorii pot sincroniza pana la 100 de boxe Pulse 3 – sau orice alta combinatie de boxe Bluetooth din colectia JBL.

Este greu de crezut ca cineva cheltuieste foarte multi bani pentru a testa limitele modului Party, insa ne-ar fi placut macar sa incercam modul Stereo. Boxa Pulse 3 are standardul IPX7, adica poate sa reziste sub apa pentru cateva minute.

In final nu putem decat sa va recomandam aceasta boxa Bluetooth pentru ca este una care poate sa creeze cu adevarat o atmsofera perfecta. Sunetul nu exceleaza insa este de buna calitate, iar jocurile de lumini sunt cu adevarat spectaculoase. Daca sunteti in cautarea unei astfel de boxe, foarte solid construite, atunci JBL Pulse 3 poate fi o alegere foarte buna.

Leave a Comment