ochelari-realitate-virtuala

Perechi de ochelari realitate virtuala ce urmeaza sa fie lansati

Am incercat realitatea virtuala pentru prima data in urma cu cativa ani si este inutil sa spunem ca nu putem trece peste cat de uimitoare a fost intreaga experienta.

Prima oara am cumparat o pereche de ochelari virtuali Oculus pentru cineva apropiat si nu au fost deloc ieftini.

Intrebarea este daca cumparam o pereche de ochelari realitate virtuala de inalta calitate (Oculus, HTC Vive, PlayStation VR), una dintre multiplele variante mai ieftine (Widjit, Gear VR, Google Daydream) sau asteptam pana cand se vor lansa alte perechi de ochelari virtuali.

Zeiss VR One Plus, $130

Aceasta companie germana are o istorie lunga cu lentilele marca Carl Zeiss. Acestia ofera acum o pereche de ochelari realitate virtuala superioara, care functioneaza pe dispozitivele iOS si Android.

Acest dispozitiv mobil este un pic mai avansat tehnologic decat alte oferte cu preturi asemanatoare de la Google si Samsung, deoarece lentilele sale de sticla sunt dincolo de capabilitatile telefoanelor high-end cum ar fi Pixel XL, Samsung S8 sau iPhone X. Acesti ochelari virtuali sunt deocamdata disponibili numai pe Amazon.

Razer OSVR Hacker Development Kit 2.0, $400

Razer este o companie privata de tehnologie cu o valoare de 1,5 miliarde de dolari. In ultimii ani, compania s-a extins dincolo de publicul sau pentru a explora muzica si realitatea virtuala.

Razer au in prezent doua seturi de casti PC VR de inalta calitate, la preturi destul de mici, disponibile atat pentru dezvoltatori, cat si pentru consumatori. Noul produs lansat, Hacker 2.0, aduce hardware-ul la standardul actual al Oculus Rift si HTC Vive la pret de PlayStation VR.

Fove 0, Fove, $600

Start-up-ul din San Francisco, Fove, a cheltuit pana acum 11 milioane de dolari pentru a-si dezvolta ochelarii pentru realitatea virtuala. Fove se diferentiaza de competitie, fiind primii care integreaza urmarirea ochilor in gadgetul lor.

Urmarirea ochilor este o tehnologie care este asteptata sa ajunga pe majoritatea ochelarilor virtuali ce vor aparea in urmatorii ani, deoarece deschide noi capacitati pentru explorarea lumii virtuale si chiar de a juca jocuri video.

La CES, Fove au prezentat un joc de tip shooter, proiectul Falcon, care foloseste ochii pentru a misca tinta, precum si Lumen, o aplicatie care va permite sa cresteti o padure doar uitandu-va intr-o directie.

Lenovo VR Headset, $300

Cei de la Lenovo au prezentat si ei un prototip de ochelari realitate virtuala nefunctionali insa, care vor fi lansati cat de curand si vor costa aproximativ 300 de dolari.

Face parte dintr-un val de noi ochelari virtuali ce apar de la companiile traditionale de electronice si care ruleaza Windows VR.

Ochelarii virtuali de la Lenovo sunt mai mici si mai usori decat modelele Rift si Vive si vor include ecrane OLED cu rezolutie mai mare. Dispozitivul este foarte asemanator cu PlayStation VR si va functiona cu controllere de la terti.

Pico Technology, Pico Neo CV – fara pret

Pico intra pe piata VR a consumatorilor cu Pico Neo CV, desi compania nu a dezvaluit insa pretul sau data lansarii. Dupa introducerea anul trecut a Pico Neo DK care vizeaza piata intreprinderilor, Pico Neo CV a debutat acum la CES 2017.

Acesti ochelari realitate virtuala nu vor avea nevoie de un smartphone sau un PC pentru a functiona. In schimb, acestia sunt alimentati de un procesor Qualcomm Snapdragon 820 si ruleaza pe Snapdragon VR SDK.

Toate acestea vor face ca pretul sa fie undeva intre ochelarii de top ce folosesc un PC si cei care folosesc un smartphone pentru a functiona.

Dell VR Headset – fara pret

La fel ca Lenovo, Acer si HP, Dell au prezentat in acest an o pereche de ochelari virtuali. Un prototip alb care nu functiona a fost expus la CES. Si, desi nu a fost dezvaluita nici o data exacta de lansare sau un pret, Microsoft a afirmat anterior ca ochelarii produsi de terti vor incepe de la 300 de dolari sau vor fi integrati in laptopuri care costa aproximativ 500 de dolari.

Leave a Comment