Cupa menstruala – instructiuni si alte informatii importante

Tu ai auzit pana acum de cupa menstruala? Daca nu, trebuie sa afli. Aceasta iti poate oferi o multitudine de avantaje care sa iti faca viata mai frumoasa in perioada delicata a lunii. Astfel, noi iti indicam cupa menstruala, o solutie care nu va da gres niciodata.

Poate te intrebi daca o astfel de metoda este aparuta recent. Ei bine, nu. Aceasta este destul de veche. Mai exact, din anii ’30. Daca ai aflat acest lucru si te-ai mirat trebuie sa stii ca aceasta nu a fost suficient de mediatizata pe cât ar trebui. Asa cum ii spune numele, este o cupa ce se insereaza in vagin pentru a colecta sangele menstrual. Insa, atentie. Pentru a colecta. Nu a-l absorbi , asa cum fac absorbantele. Sunt cateva diferente din acest punct de vedere. Doar in cativa pasi simpli ai rezolvat problema: o scoti, o clatesti si o reutilizezi.

Instructiuni de utilizare a cupei menstruale:

Inainte de a introduce cupa trebuie sa fii spalata pe maini si sa te afli iintr-un loc de unde sa poata fi utilizata cat mai confortabil.

Pentru a putea fi asezata cat mai bine trebuie sa fiti cat mai relaxata, astfel ca este important sa va gasiti o pozitie care sa fie foarte comoda pentru dumneavoastra. Dupa ce v-ati hotarat ce pozitie sa alegeti este necesar sa pregatiti cupa, respectiv sa o spalati cat mai bine mai ales daca este pentru prima data cand o folositi.

Despre cupa menstruala trebuie spus faptul ca se pliaza la jumatate sau se apasa pe marginea cupei. Pasul urmator este sa gasesti intrarea in acesta pentru a ghida cupa spre acesta.

Trebuie sa introduci cupa in vagin complet, insa, fara sa o fortezi sa intre. Trebuie sa observi ca a intrat, muschii fiind cei care o vor face sa stea in interior.

Fiind introdusa in intregime va trebui sa apuci baza acesteia pentru o putea invarti ca sa se poata desface. Astfel, va fi pregatita pentru a colecta menstraa.

Poate ti se pare un lucru greu de realizat, insa, nu este deloc. Este important sa ai rabdare sis a nu te grabesti intrucat vei deprinde dupa cateva exersari abilitatile necesare de folosire. Plus ca, luna de luna te confrunti cu problema menstruatiei, iar acest lucru te va face sa o utilizezi.

Economie pentru buzunarul tau

Despre cupa menstruala trebuie precizat faptul ca este un produs care ajuta femeile sa economiseasca timp si bani. De asemenea, este un produs ecologic, precum si sanatos.

Nu se va folosi cupa menstruala in cazul in care sunteti insarcinata, sunt virgina sau va confruntati cu anumite afectiuni vaginale. Trebuie spus faptul ca aceata masoara 5 cm lungime, fiind exact ceea ce trebuie pentru a colecta sangele menstrual.

Avand in vedere faptul ca aceasta nu absoarbe sangele, ci il colecteaza, acest lucru inseamna ca peretii vaginali nu se vor mai usca, asa cum se intampla atunci cand utilizati absorbante.

Asadar, utilizati cupa menstruala pentru ca va ajuta sa scapati de problemele care va dau batai de cap atunci cand vine vorba perioada menstruala.

Leave a Comment