cafea-sub-forma-de-capsule

☕ Mituri Despre Cafea – Sunt capsulele de cafea mai bune decât cafeaua macinată?

În rândurile de mai jos vei găsi mai multe mituri despre cafeaua boabe și espresso. Pe multe din ele le auzim in mod frecvent atat printre pasionatii de cafea cat si pentru cei care sunt, sau se cred cunoscatori si incearca sa poarte o discutie pe acest subiect.

În Italia se prepară cea mai bună cafea boabe

Nu ai cum să găsești cafea proaspătă în Italia, decât dacă este crescută în sere sau fabrici. Italia a devenit cunoscută ca cel mai important furnizor de cafea rafinată pentru că aici există cei mai iscusiți prăjitori de cafea boabe. De asemenea, faima Italiei se datorează și producerii de amestecuri pentru cafea espresso.

Cafeaua este foarte importantă pentru fiecare italian, însă doar câțiva dintre aceștia recunosc cafeaua adevărată. În această țară s-a creat un standard, iar cafeaua va fi ieftină și accesibilă, atâta cât cât se menține la acest nivel.

cafea-espresso

Cafeaua verde ajunge pe piața Italiei drept cafea “peste medie”, dar nu ”premium”. În schimb, cafeaua italiană preparată pentru export respectă standardul de calitate “peste medie”.

Capsulele de cafea sunt la fel de bune precum cafeaua boabe

Din comoditate, foarte multe persoane aleg sa foloseasca capsule de cafea. Acestea sunt mai usor de utilizat, mai rapid de utilizat si nu ramane nici zaț de curatat in urma lor. In realitate, chiar daca in ultimii ani tehnologiile pe care producatorii de capsule de cafea le folosesc au avansat foarte mult, iar bauturile acum (spre deosebire de acum 5 – 6 ani) se ridica la anumite standarde de calitate, gustul si aroma cafelei prospat prajite vor fi intotdeauna mai bune decat in cazul capsulelor.

cafea-capsule

Totusi, fiecare tip de cafea are avantaje si dezavantaje, iar dumneavoatra va trebui sa puneti in balanta si sa alegeti optiunea are vi se potriveste cel mai bine.

Blendurile de espresso trebuie să conțină boabe Robusta pentru a da cafelei o spumă și o consistență corectă

De obicei, Robusta este utilizată în cafeaua solubilă, însă a ajuns să se folosească și în espresso italian pentru că este mai ieftină. Boabele Robusta sunt mai moi decât boabele Arabica de aceea se obține acea spumă deasupra cafelei. Oamenii mai săraci din sudul Italiei s-a obișnuit cu gustul cafelei Robusta, deoarece au crescut cu ea, dar locuitorii din partea de nord a țării folosesc doar cafea 100% Arabica. În general, cafeaua Robusta se folosește pentru ca are un preț mai mic.

Îți poți da seama cât de proaspătă este cafeaua, doar uitându-te la ea

O cafea veștedă nu este la fel de proaspătă ca una cu aspect lucios și uleios. Bineînțeles, cafeaua este condiționată de mai mulți factori, inclusiv: gradul de prăjire, condițiile de depozitare, conținutul de ulei etc. Însă, doar după ce guști cafeaua și îi simți aroma poți să-ți dai seama dacă este sau nu proaspătă.

French Roast, Vienna Roast, Italian Roast și Espresso Roast determină calitatea prăjirii

Gradul de prăjire a cafelei este determinat doar de scara Agtron ce compară caracteristicile cafelei prăjite folosind gama de culoare. Dacă o persoană cere o cafea “italiană” sau ”franceză”, probabil își dorește să primească o cafea ”neagră” sau ”neagră și uleioasă”.

cafea-boabe-prajita-intens

Doar un singur grad de prăjire poate fi folosit pentru obținerea unui espresso adevărat

Acest mit propagat de Alfred Peet în SUA a fost adoptat de Starbucks pentru a promova boabele prăjite cât mai întunecat. Pentru a-ți da seama că acesta este doar un mit, este suficient să cumperi o cafea boabe de înaltă calitate, cu un grad diferit de prăjire. Vei obține o cafea cu o aromă unică și un gust echilibrat.

Cafeaua poate fi păstrată în ambalaj pentru o perioadă îndelungată

Ar fi minunat dacă pe ambalaj nu am mai vedea recomandări de genul ”A se consuma până la…”. Cafeaua elimină în permanență substanțe organoleptice, așadar ar trebui consumată la scurt timp după prăjire.

Trebuie să investești mulți bani pentru a ajunge să recunoști cafeaua boabe de calitate

De fapt, noi credem că ai nevoie dar de o presă franceză și o pungă de cafea de înaltă calitate.

În funcție de metoda de preparare, se folosește o anumită granulație a cafelei măcinate

Pe ambalajul cafelei măcinate este menționat tipul de aparat pentru care poate fi folosită. Dacă se respectă procesul de preparare, gradul de măcinare și temperatura apei ar trebui să se obțină o cafea delicioasă. Gradul de măcinare reprezintă timpul care este necesar pentru ca apa să treacă prin cafea.

Nu poți obține acasă o cafea la fel de bună ca cea de la cafenea

De fapt, fiecare iubitor de cafea poate să-și prepare acasă o băutură la fel de gustoasă ca cea de la cafenea. Cu un aparat bun, o cafea de calitate și puțină practică se pot obține chiar și rezultate mult mai bune

Leave a Comment