jocuri-vr

Cele mai bune jocuri pentru ochelari VR din 2022

Am testat in ultimele luni multe si diverse jocuri pentru ochelari VR, pe o varietate de platforme. Odata cu cei de la Oculus care au finalizat adaugarea Touch pe ochelarii lor Rift, au existat unele schimbari mari in alegerile noastre pentru cele mai bune jocuri VR.

Superhot (Oculus Rift / Touch)

Superhot se bazeaza pe o premisa simpla: “Ce se intampla daca timpul ar trece numai atunci cand te misti?”

Atunci cand stai pe loc, la fel face si timpul – oferindu-va posibilitatea de a scana imprejurimile si de a calcula urmatoarea miscare. Insa, de indata ce veti ajunge la arma dvs, timpul va accelera in mod corespunzator, astfel incat va trebui sa va deplasati in mod eficient, avant in acelasi timp o tinta buna si un plan de joc precis.

Arizona Sunshine (Oculus Rift / Touch)

Este posibil sa fie lumea jocurilor cea mai captivanta de pana acum, jocul bazandu-se pe lumea apocaliptica plina de zombie. Acolo va trebui sa gasiti munitie si sa va ajustati tinta pentru a gasi alti supravietuitori.

Robo Recall (Oculus Rift / Touch, 2017)

Sarim cateva saptamani si punem acest joc pe lista noastra – nu a fost lansat inca – insa ne-am jucat varianta demo suficient de mult pentru a spune ca acest joc gratuit va fi obligatoriu de incercat pentru toti cei care au ochelari VR Oculus Touch.

Edge of Nowhere (Oculus Rift)

Daca ati pune seria de jocuri Uncharted Naughty Dog in VR si veti adauga un dram de scene de cosmar din Batman: Arkham, veti obtine jocul pentru ochelari VR Edge of Nowhere. Este un joc AAA, stil consola, dar pus in realitatea virtuala pentru ochelari VR.

Fiind un joc bazat pe gamepad, nu veti folosi propriul corp pentru a va juca. La fel ca majoritatea jocurilor pentru ochelarii vr Oculus Rift lansate in acest an, si acesta este unul traditional, de tip third-person, prezentat in lumea virtuala.

Dead & Buried (Oculus Rift / Touch)

Este un joc ce va pune in mijlocul unui schimb de focuri in vestul salbatic – veti folosi controalele de pe Oculus Touch pentru a trage o serie de sase impuscaturi impotriva adversarului. Noul sistem de delimitare Guardian va fi perfect aici, pentru ca dupa atatea eschive cu siguranta nu veti mai stii care sunt limitele fizice ale imprejurimilor reale.

Damaged Core (Oculus Rift)

Unul dintre jocurile noastre preferate pentru ochelari VR alaturi de un gamepad este Damaged Core, un shooter in care veti sari dintr-un corp in altul, posedand un inamic suficient timp pentru a prinde alti dusmani cu garda jos.

Am fost impresionati de modul in care dezvoltatorul a integrat gameplay-ul pe VR in povestea jocului.

The Unspoken (Oculus Rift / Touch)

Vreti sa fiti ca Gandalf sau Dumbledore? Aici este sansa dvs. Veti utiliza controalele de pe Rift Touch pentru a realiza vraji prin gesturi si pentru a va lupta online cu alti experti in vraji.

Cheia este sa acordati o atentie desavarsita primului nivel tip tutorial, deoarece acolo veti invata toate gesturile necesare realizarii vrajilor.

Raw Data (HTC Vive)

Raw Data este un alt titlu de actiune rapida si furioasa pentru ochelari VR in care folositi miscarile Vive pentru a elimina inamicii, pe care ii putem taia in doua cu o sabie katana.

Jocul foloseste un sistem de progresie bazat pe valuri (veti sta intr-o singura camera, in timp ce inamicii vor veni in valuri), mai degraba decat sa va deplasati intr-un mediu deschis.

I Expect You to Die (Oculus Rift / Touch)

Acesta este un alt joc de tip escape-the-room pentru ochelari VR. Totusi odata ce il veti incerca cu noul Touch, cand veti manipula efectiv obiectele, totul se va transforma si veti adora acest tip de joc.

The Lab (HTC Vive)

Colectia de mini-jocuri de la Valve sunt o introducere perfecta in lumea VR – 360 de grade.

Veti gasi un joc de tir cu arcul in care veti scoate propriul Legolas din interior, un joc cu o prastie care o sa va ofere o noua perspectiva asupra Angry Birds, pe masura ce veti incarca catapulta cu propriile maini.

Vanishing Realms (HTC Vive)

Inainte de aparitia jocului pentru ochelari VR Arizona Sunshine, Vanishing Realms a fost cea mai buna varianta in lumea mai larga a jocurilor de actiune / aventura in VR. Veti utiliza propriile maini si picioare pentru a va misca in lumea mitica a jocului.

Star Wars’ Trials on Tatooine (HTC Vive)

Acesta este un mic demo, mai degraba decat un joc intreg, dar nu am putut rezista sa nu il introducem in aceasta lista. Mai ales ca este prima sansa reala pe care o avem pentru a ne lupta cu sabii cu lumina.

VR Sports Challenge (Oculus Rift / Touch)

Initial dezvoltatorii l-au facut ca un joc special pentru gamepad, insa acestia au avut o sclipire inteligenta si l-au transformat intr-un joc pentru Oculus Touch. Daca sunteti trecuti de o anumita varsta, s-ar putea sa aveti un flashback al anilor 90.

Leave a Comment