camera-video-actiune-SJCAM-SJ8-PRO

Prezentare camera video actiune SJCAM SJ8 PRO

SJCAM SJ8 Pro este cea mai noua camera video de actiune de la SJCAM. Va ofera inregistrare video pana la o rezolutie maxima 4K si stabilizarea imaginii pana la 4K si 30 fps-uri.

Pana aici camera are aceleasi specificatii ca si rivalele GoPro Hero 6 sau YI Technology YI 4K+. Alaturi de acest model de top, producatorul SJCAM a lansat si alte doua camere din aceeasi serie SJ8 Plus si SJ8 Air.

Specificatii tehnice SJCAM SJ8 Pro

Pentru SJ8 Pro producatorul a folosit senzorul Sony IMX377 de 12 MP (1 / 2.3″ CMOS) cunoscut de la camerele YI 4K+, YI 4K sau chiar GoPro Hero 6.

SJCAM SJ8 Pro foloseste si noul procesor Ambarella H22, care ii permite sa filmeze la rezolutie 4K si 60 de fps-ri. Nu este insa si cel mai avansat chipset de la Ambarella, acela fiind H2, utilizat pe camera YI 4K+. Hero 6 foloseste un chipset GP1 dezvoltat chiar de GoPro.

Rezolutii si cadre pe secunda

4K – SJ8 Pro poate realiza pana la 60 de cadre pe secunda in 4K, adica maximul pentru oricare dintre modelele acestui producator. Stabilizarea imaginii este disponibila doar pana la 4K si 30 de fps-uri, similar cu SJ8 Plus.

2.7K – si pana la 60 de cadre pe secunda este o rezolutie adaugata in urma actualizarii de firmware V1.2.1.

1080P – la aceasta rezolutie noua camera video actiune SJ8 Pro poate atinge pana la 120 de cadre pe secunda, similar cu YI 4K+. Singura camera pe care o stim noi ce poate atinge mai mult la aceasta rezolutie este GoPro Hero 6, care ajunge la 240 de fps-uri.

720P – In timp ce vechea SJ7 Star putea atinge doar 200 de fps-uri la aceasta rezolutie, SJ8 Pro ajunge pana la 240 de fps-uri.

Format inregistrare

SJCAM SJ8 Pro a introdus noul codec h265 care promite fisiere stocate mai mici. Puteti alege intre h264 si h265 , insa pentru anumite rezolutii (de exemplu 4K si 60 fps-uri) h265 este obligatoriu.

Rezolutie fotografii

Fotografia nativa este legata in mod direct de dimensiunea efectiva a pixelilor senzorului, prin urmare SJ8 Pro ofera fotografii la o rezolutie maxima de 12 MP. Formatul in care puteti fotografia este JPG sau RAW, formatul brut al fotografiilor, daca doriti sa le editati ulterior intr-un mod profesional.

Porturi si conectivitate

La fel ca toate noile camere din seria SJ8, si varianta PRO are integrat un port USB-C si este capabila sa utilizeze un microfon extern. De asemenea, toate camerele acestei serii ofera o conexiune Wi-Fi si una Bluetooth si pot fi controlate de la distanta atat prin telecomanda speciala cat si cu ajutorul unui smartphone.

Mai mult, toate camerele ce formeaza aceasta noua serie, au un port microSD ce suporta carduri de maxim 128 GB. Aveti grija insa ce carduri alegeti, pentru filmarea 4K aveti nevoie de carduri U3, iar daca intentionati sa utilizati si cele 60 de cadre pe secunda atunci aveti nevoie de carduri extrem de rapide.

Display camera video actiune SJ8 Pro

Afisajul de pe spatele camerei este un ecran tactil cu dimensiunea de 2.33”. Este mai mare decat la modelele YI 4K+ (2.19”) sau GoPro Hero 6 (2”), precum si decat la modelele mai vechi de la SJCAM. In plus, SJ8 Pro, ca fel ca si SJ8 Plus, dispune de un ecran frontal cu o dimensiune de 0.96” ce va ajuta sa verificati rapid setarile.

Bateria camerei SJ8 Pro

Un alt element pe care toate camerele din seria SJ8 il au in comun este bateria detasabila cu o capacitate de 1200 mAh, care a crescut comparativ cu modelul SJ7 Star (1000 mAh), dar va fi putin mai mica comparativ cu YI 4K+ (1400 mAh) si similara cu GoPro Hero 6 (1120 mAh).

Accesorii

Toate cele trei camere ce compun seria noua SJ8 vor fi disponibile in doua versiuni: Small Box (care include numai camera video sport, cablul de incarcare si manualul de utilizare) si Full Box, care include si un set complet de accesorii format printre altele din: carcasa subacvatica, usita spate tactila, diverse suporturi, suport adeziv curbat, suport adeziv plat, banda adeziva 3M, adaptor pentru montarea pe trepied de ¼, cablu USB-C si multe altele.

De notat este ca atunci cand utilizati carcasa subacvatica, aparatul poate fi dus pana la maxim 30 de metri adancime, insa atunci cand utilizati usita speciala pentru ecranul tacticl, aceasta valoare scade pana la doar maxim trei metri adancime.

Body, Butoane & Porturi

Pe partea frontala a camerei veti gasi un afisaj OLED de 0.96” care afiseaza setarile curente ale camerei, indica inregistrarea, precum si timpul de inregistrare sau numarul de fotografii. Cumparat cu YI 4K, SJ8 Pro ofera doua butoane: butonul pentru declansare de pe partea superioara, care este aprinsa cand camera este pornita si clipeste in timpul inregistrarii. Butonul de alimentare de pe partea laterala functioneaza si ca buton pentru comutarea modurilor, intre foto si video. Acest lucru este util cand camera se afla in interiorul carcasei subacvatice.

App – SJCAM Zone

Puteti conecta SJ8 Pro cu telefonul dvs smartphone utilizand Wi-Fi, fie pe 2.4 GHz fie 5 GHz. Aplicatia pentru Android si iOS se numeste SJCAM Zone.

Cum se conecteaza camera la telefon?

In primul rand trebuie sa porniti functia Wi-Fi a camerei video de actiune, lucru pe care il faceti din meniu. Apoi cautati pe smartphone reteaua numita SJ8PRO. Parola standard pentru acces la aceasta retea este 12345678. Apoi deschideti aplicatia dedicata si conectati ambele dispozitive.

Aplicatia este destul de buna, avand in mare toate setarile pe care le puteti face si direct de pe camera SJCAM SJ8 Pro. Recent a fost introdusa in aplicatie si o platforma pentru social media in care puteti posta fotografiile mai usor.

Leave a Comment