meniu-dieta-dukan-peste

Introducere în Dietă Dukan: Cele 4 Faze, Meniuri și Riscuri

Dieta Dukan este un program de pierdere în greutate formulat de un nutriționist care constă în 4 faze menite să te ajute să atingi și să îți păstrezi greutatea potrivită pentru tot restul vieții. Dieta elimină număratul caloriilor și în schimb se bazează pe proteine slabe,consumul de cantități mari de apa, mersul pe jos în fiecare zi și permite consumul nelimitat din cele 100 de mâncăruri.

Dietă Dukan este creață pentru a ajută oamenii să evite capcanele obișnuite și să obțină un control sănătos și de durată lungă a greutății lor. Acest articol este destinat a fi un doar un rezumat al dietei. Pentru mai multe informații, încurajăm cititorii să citească cărțile despre dieta Dukna.

Dieta Dukan – o cale personalizată către succes

Găsirea propriei greutăți adevărate : Greutatea adevărată a fiecărui om este unică și se bazează pe răspunsurile la câteva întrebări scurte. Înainte de a începe, cei care vor să urmeze această dietă își calculează “adevarata” greutate-o greutate realistă și sănătoasă care poate fi atinsă și menținută pe parcursul întregii vieți. Membrii își pot găsi “greutatea adevarata” și să se înregistreze pentru ajutor pe pagină DukanDiet.com

Ajutor plin de compasiune: Ajutorul oferit de dieta Dukan este singurul program online de pierdere în greutate care este cu adevărat personalizat, interactiv și online în fiecare zi. Consilierii nu renunță niciodată la clienți. Consilierii își adaptează abordarea la profilul și stilul de viață al oricărui om ce urmează această dietă, ceea ce este esențial pentru succesul pe termen lung.

Înainte de a începe dietă Dukan (apropo, vezi aici siteul dietei versiunea romaneasca), membrii își găsesc greutatea adevărată și răspund unui chestionar cu 80 de întrebări care definesc în cel mai mic detaliu un program personalizat. Programul este ajustat în fiecare zi în funcție de un raport scurt din ziua precedentă. Și la mai puțin de 4 lei pe zi, Consilierea online oferită de dietă Dukan costă mai puțin decât orice alt program online pentru diete.

Te simți satul cu târâte de ovăz: Tărâțele din ovăz scad absorbția zahărului, scad colesterolul, creează o senzație de sațietate și absoarbe 5 procente din aportul zilnic de calorii. Tărâțele de ovăz reprezintă piatră de temelie a dietei Dukan și este consumat zilnic în toate fazele.

Cum funcționează:

4 faze că să atingi și să îți menții greutatea adevărată pentru toată viața

 • Faza 1 –  Atac: prima fază da un start puternic dietei și are drept rezultat o pierdere imediată în greutate, de obicei între 1,3 și 3 kg. Fază de atac durează doar între 2 și 7 zile, timp în care cei care urmează această dietă pot mânca 68 de alimente bogată în proteine în cantități nelimitate.
 • Faza 2 – Croazieră: În această fază se atinge greutatea adevărată, cu o pierdere în greutate de aproximativ 450 de grame odată la 3 zile. Sunt adăugate 32 de legume în fază de croazieră și o pierdere în greutate gradată, dar constanța, este obținută prin alternarea zilelor dedicate proteinelor pure cu zile în care se consumă proteine și legume.
 • Faza 3 – onsolidare: Faza de Consolidare este cea mai importantă din program, întrucât previne reluarea în greutate pe care corpul va încerca să o obțină în mod natural. Această fază durează câte 5 zile pentru fiecare 450 de grame pierdute în greutate. În timpul fazei de consolidare, fructe, pâine, brânzeturi și produse cu amidon sunt reintroduse în meniu, pentru a permite corpului să se obișnuiască iar cu mâncărurile care erau interzise în primele faze,
 • Faza 4 – Stabilizare: aceasta este faza cea mai importanta din Dieta Duan si faza care, din punctul meu de vedere trebuie tinuta in permanenta.

Lista de alimente permise in dieta Dukan

Dieta Dukan este o dietă de slăbire care se bazează pe consumul de proteine ​​și în care se limitează consumul de carbohidrați și grăsimi. Alimentele permise în cadrul dietei Dukan sunt împărțite în patru faze:

 1. Faza de atac: în această fază, se consumă doar proteine ​​și se limitează consumul de carbohidrați. Alimentele permise în această fază includ: carne slabă, pește, ouă, tofu, iaurt degresat, brânză slăbă, ciuperci.
 2. Faza de croazieră: în această fază, se adaugă legume cu conținut scăzut de carbohidrați la dietă și se continuă consumul de proteine. Alimentele permise în această fază includ: carne slabă, pește, ouă, tofu, iaurt degresat, brânză slăbă, ciuperci, legume cu conținut scăzut de carbohidrați (cum ar fi broccoli, conopidă, spanac, varză).
 3. Faza de consolidare: în această fază, se adaugă fructe, cereale integrale și brânzeturi mai grase la dietă și se limitează consumul de proteine. Alimentele permise în această fază includ: carne slabă, pieptde pui, peste etc.

Riscurile Dietei Dukan

Desi poate duce la pierderea în greutate într-un timp relativ scurt, dieta Dukan poate prezenta anumite riscuri pentru sănătate dacă nu este urmată corect.

Unele dintre riscurile asociate dietei Dukan pot include:

 1. Deshidratare: datorită limitării consumului de carbohidrați, dieta Dukan poate duce la deshidratare, mai ales în primele faze. Este important să beți suficientă apă pentru a preveni deshidratarea.
 2. Deficiență de nutrienți: dieta Dukan poate duce la deficiențe de nutrienți, deoarece exclude anumite grupe de alimente, cum ar fi fructele, legumele, cerealele integrale și produsele lactate.
 3. Efectul yo-yo: după ce dieta Dukan este încheiată, este posibil să se întoarcă la vechile obiceiuri alimentare, ceea ce poate duce la recâștigarea greutății pierdute.
 4. Efecte secundare: dieta Dukan poate provoca efecte secundare, cum ar fi dureri de cap, oboseală, constipație sau diaree.

Este important să vă consultați medicul sau un nutriționist înainte de a începe orice dietă de slăbire și să urmați sfaturile acestora pentru a vă asigura că aveți un plan alimentar sănătos și echilibrat.

 

Leave a Comment