camere-video-sport

Camera video sport GoPro Fusion – Review Complet

GoPro este o companie deja binecunoscuta pentru camerele sale de actiune Hero, care pot rezista in aproape orice conditii, sub apa, lovite de stanci, in praf si nisip, etc. Cu toate acestea, Fusion este prima incursiune a companiei in domeniul filmarilor VR de 360 de grade.

Dar nu neaparat este aceasta caracteristica principala a GoPro Fusion; este despre ceea ce puteti face cu filmarile realizate daca nu utilizati o pereche de casti VR sau daca nu vreti sa trageti cu mouse-ul pentru a vedea intreaga imagine.

Prin intermediul modului inteligent OverCapture al lui GoPro, puteti sa transformati filmarea sferica intr-un film standard, “plat”, la o rezolutie 1080p, facand ca inregistrarea sa fie mai usor accesibila. De asemenea, inseamna ca nu trebuie sa va faceti griji cu privire la directia in care tineti camera, pentru ca ea va filma tot ce este in jurul dvs.

GoPro Fusion – constructie si accesorii gopro

GoPro Fusion este mult mai mare decat oricare alta camera Hero de la GoPro care a aparut pana acum. Totusi acest lucru nu ar trebui sa fie cu adevarat o surpriza, daca luam in considerare faptul ca aceasta gazduieste doua obiective cu unghi larg, pentru a reusi sa capteze filmari la 360 de grade. Chiar si asa, este mai mare decat competitorii sai principali.

Un aspect putin neobisnuit este faptul ca cele doua lentile ale Fusion nu sunt aliniate simetric. Daca va uitati la camera de sus in jos veti observa ca de fapt sunt in afara axei.

Totusi, explicatia oficiala a celor de la GoPro este ca acest lucru i-a ajutat sa realizeze o sudura mai solida atunci cand vine vorba de a pune impreuna imaginile de la cei doi senzori. O problema cu multe camere VR este suprapunerea vizibila a celor doua cadre, aspect in care camera Fusion face o treama mai buna, desi nu perfecta.

Pe de alta parte, exista multe alte caracteristici ale constructiei Fusion care sunt imprumutate de la cele mai recente camere video sport GoPro. Exista un LCD mic care va arata setarile camerei, un buton de declansare mare cu suport pentru pornirea rapida a camerei si inregistrarea instantanee, precum si butonul de alimentare.

In timp ce puteti comuta intre modurile de inregistrare utilizand butonul lateral, exista si comenzile vocale care va permit sa spuneti cum ar fi “GoPro start recording” pentru a porni inregistrarea.

De fapt, controlul vocal ni s-a parut putin mai fiabil in comparatie cu Hero 6 Black, probabil datorita microfoanelor reglate pentru captura de 360 de grade, fiind mai capabile sa recunoasca vocea.

Fursion se incarca printr-o mufa USB-C, ascunsa in spatele unui capac din lateral. Pe cealalta veti gasi bateria inlocuibila si o pereche de sloturi microSD. Ati citit bine, GoPro Fusion are nevoie de doua carduri microSD pentru a inregistra individual de la fiecare senzor.

Avand in vedere ca tehnologia Fusion poate inregistra un videoclip sferic la o rezolutie 5.2K, ne imaginam ca scrierea pe un singur card microSD nu a fost fezabila.

Din nou, la fel ca la Hero 6 Black, in interiorul Fusion exista o multime de senzori, inclusiv GPS, accelerometru, giroscop si senzor geomagnetic. Acestea sunt toate folosite pentru a ajuta la stabilizarea electronica a camerei.

Cu GoPro Fusion veti primi camera in sine si cateva accesorii GoPro printre care doua suporturi standard si un selfie stick care se poate transforma si in mini-trepied. Oricum, daca luam in considerare ca si Fusion are acelasi sistem de prindere ca si celelalte camere GoPro, veti gasi pe piata o multime de accesorii diversificate.

GoPro Fusion – software

GoPro Fusion dispune atat de Bluetooth, ca si de WiFi, pentru a conecta camera cu aplicatia dedicata de pe smartphone-ul dvs cu Android sau iOS. Este aceeasi aplicatie pe care o utilizeaza si gama Hero de camere.

Totusi, controlul camerei prin aplicatie este putin diferit, O data ce le-ati conectat, puteti obtine o vedere in timp real a celor doi senzori ai camerei, permitandu-va sa va miscati in jur. De asemenea, puteti comuta intre optiunile video, imagine si temporizare.

GoPro Fusion – calitatea imaginii

Fusion poate inregistra pana la o rezolutie maxima de 5228 x 2624 si 30 de cadre pe secunda, avand astfel una dintre cele mai inalte rezolutii pentru camerele VR disponibile pe piata. Garmin Virb 360 poate inregistra pana la 5.7K.

Calitatea imaginii video este cea mai buna pe care am vazut-o de la o camera VR de 360 de grade pana in prezent, mai ales daca luam in considerare stabilizarea imaginii. Folosind o serie intreaga de senzori interni si inteligenta software-ului, Fusion este capabila sa rezolve o mare parte din miscarile ce apar pe filmari.

Pe langa filme, Fusion poate captura imagini statice de 18 megapixeli de 360 de grade. Acestea, de asemenea, sunt vibrante si foarte sharp atunci cand sunt realizate in lumina buna.

Atunci cand lumina nu este suficienta, apare zgomotul de imagine, insa rezultatele vor fi in continuare acceptabile. Aplicatia de smartphone va permite sa distribuiti direct pe Facebook imaginile foto realizate, din pacate insa nu functioneaza si cu Google Photos sau Flickr.

In timpul inregistrarii videoclipurile la rezolutie 5.2K, va puteti astepta la aproximativ o ora de filmare cu o singura baterie, ceea ce este o valoarea normala daca tinem cont de rezolutia inalta. Totusi, bateria poate fi inlocuita de utilizator, astfel incat ar fi o idee foarte buna sa aveti baterii de rezerva.

De ce sa cumparati GoPro Fusion?

Calitatea imaginii si, in special, stabilizarea, sunt unele dintre cele mai bune pe care le veti vedea de la o camera VR pentru consumatori in prezent.

Daca doriti ceva usor de utilizat si sunteti entuziasmat de conceptul OverCapture, aceasta camera este o alegere excelenta. Daca doriti ceva pentru utilizarea in conditii grele sau mai sportive, Garmin VIRB 360 ar putea fi cea mai buna optiune.

Leave a Comment