Cabluri-Magnetice

Cabluri Magnetice – Când Ai Nevoie De Ele?

Din cand in cand, apare pe piata un produs care va schimba viata. Am descoperit recent cateva astfel de produse si astazi va voi prezenta cateva pareri despre un anumit tip de produse care mie personal, mi-a schimbat viata. Am utilizat pentru prima data un cablu magnetic acum doua luni de zile si de atunci nu mai vreau sa vad alt cablu in jurul telefonului meu. Cablul folosit de mine a fost un cablu magnetic Widjit, cumparat online din Romania.

Pe site-ul producatorului am gasit cateva specificatii si caracteristici al acestor cabluri magnetice care m-au facut sa-l achizitionez:

  • incarcare rapida 2.1A
  • antipraf – faptul ca veti monta mica mufa in portul de incarcare al telefonului inseamna ca acolo nu va mai intra praf
  • este mai sigur atunci cand conduceti
  • construit din fire de nailon de incalta calitate
  • pinii magneticii sunt placati cu aur, astfel incat nu vor rugini

Cum functioneaza

Deoarece telefoanele nu sunt prevazute cu conectori de putere magnetica incorporati, cablul de la Widjit rezolva aceasta problema prin furnizarea unui adaptor mic, care se conecteaza la portul micro USB, iar la celalalt capat al adaptorului este conectorul de cablul Widjit magnetic. Asa ca introducand adaptorul in conexiunea de alimentarea a dispozitivului dvs, iar atunci cand cablul se apropie de ele, se va fixa fara niciun efort.

Ce mi-a placut

Mi-am adus aminte imediat de timpul petrecut inainte sa folosesc acest cablu magnetic, cand in intuneric incercam sa conectez cablul de incarcare la telefon. Si cum cablul micro USB se conecta intr-un singur fel, mereu reuseama sa ma enervez. Poate va ganditi ca dupa ce conectati cablul de sute de ori la telefon va deveni mai usor, insa nu este chiar asa. Insa, acum stiu cum se simt utilizatorii de Mac care folosesc cablurile lor MagSafe.

Cu ajutorul cablului magnetic Widjit, trebuie doar sa il apropiati de dispozitivul dvs si se va fixa in pozitie. De asemenea, un alt mare avantaj este ca nu conteaza directia, in sus sau in jos, deoarece cablul este reversibil. Exista si un indicator LED incorporat pe ambele parti ale conectorului care sa va informeze cand device-ul este conectat sau incarcat.

Ce mi-ar placea sa se schimbe

Lucrurile pe care mi-ar placea sa le schimb sunt minore din punctul meu de vedere. Au existat momente cand aveam nevoie sa conectez cablul in spatele unui birou sau al unui pat si nu era suficient de lung, astfel incat sa pot folosi telefonul din pat in timp ce se incarca. In general 1 m este suficient, insa ar fi interesant daca am avea si dimensiuni mai mari dintre care am putea alege.

As vrea ca lumina LED-ului sa nu fie atat de stralucitoare. Adica, lumineaza destul de bine in camera atunci cand folosesc cablul langa pat in timpul noptii. Eu le-am acoperit, insa nu toti vor sa faca acest lucru. Poate ar fi o idee buna sa fie mai putin stralucitoare.

O intrebare des pusa de catre cititori a fost daca mufa ce se monteaza pe telefon este puternic vizibila. Atunci cand folositi o husa de protectie aproape ca nu se observa, insa atunci cand este telefonul fara niciun fel de protectie, mufa se vede cativa mm in afara carcasei telefonului.

Si in cele din urma, cea mai mare problema pe care o am este ca nu am mai multe astfel de cabluri magnetice Widjit. Am nevoie de unul acasa, unul in masina si unul la birou. Atunci cand conectati mufa in partea de jos a telefonului, nu doriti sa o scoateti constant pentru a putea conecta un cablul standard, asadar ar trebui sa cumpar minim trei astfel de cabluri, ca sa fiu pe deplin multumit.

Eu am folosit cablul micro USB, insa daca sunteti posesori de telefoane iPhone exista si un cablu lightning disponibil care functioneaza in acelasi mod si are aceleasi caracteristici minunate.

Concluzie

Pare ca lista mea de lucruri de schimbat este cam mare, insa nu este cazul, in realitate nu pot fi numite nici macar probleme. Imi place foarte mult acest cablu de la Widjit si il iau cu mine in orice loc merg. Este compatibil cu functia de incarcare rapida a telefonului meu, iar constructia din nylon impletit este mult mai rezistenta si durabila decat in cazul cablurilor tipice din cauciuc.

Leave a Comment