camera-video-sport-cu-stabilizare-de-imagine

Prima camera video sport cu stabilizare de imagine

Chiar si cele mai bune camere video sport sunt in continuare susceptibile de a capta imagini destul de slabe, totul din cauza lipsei stabilizarii. Totusi, o companie numita Revl are o solutie la aceasta problema – solutia lor se numeste Arc si este prima camera de actiune din lume cu stabilizare a imaginii automata incorporata.

La o prima vedere, Arc nu arata prea diferit de camerele de luat vederi precum ION Air Pro sau Contour, fosti concurenti ai GoPro care au disparut de pe piata.

Insa, in partea din spate a arcului in forma de tub este un gimbal motorizat care utilizeaza magneti pentru a stabiliza restul camerei. Gimbalul este, de asemenea, amplasat unde este si suportul camerei foto, astfel incat tot spatele camerei se va misca indiferent de situatie.

Este o solutie foarte inteligenta, iar Arc este o camera video sport unica pe piata datorita acestei stabilizari integrate. Pana in prezent, utilizatorii camerelor de actiune nu aveau foarte multe optiuni si utilizau accesorii cum ar fi gimbalul Feiyutech sau echipamentul all-in-one, DJI Osmo.

(de fapt, fondatorul Revl, Eric Sanchez, spune ca a inceput initial sa construiasca o carcasa personalizata pentru GoPro, cu un gimbal atasat pe partea din spate).

Eric Sanchez a oferit o oferit o scurta demonstratie a capabilitatilor acestei camere video sport in biroul The Verge. Stabilizarea s-a dovedit a fi impresionanta. Chit ca Arc a fost montata pe o casca de protectie si purtatorul s-a aplecat in toate partile, portiunea frontala a camerei ramanea constant la acelasi nivel.

Arc este o camera video sport excelenta

Chiar si fara stabilizare, Arc poate fi capabila sa concureze foarte usor cu camerele video sport de la GoPro, SJCAM sau Sony. Este echipata chiar cu un senzor realizat de Sony, cel de 12 megapixeli, un senzor cunoscut ca fiind printre cei mai buni din lume (in categoria celor de mici dimensiuni).

Acest senzor permite camerei sport Arc sa capteze imagini la o rezolutie 4K si 30 de cadre pe secunda, la 1080p cu pana la 120 de cadre pe secunda si 270p cu pana la 240 de cadre pe secunda.

Camera video sport Arc este impermeabila si rezistenta la soc fara sa aiba nevoie de vreo carcasa de protectie pentru aceste lucruri – va filma fara probleme in apa de pana la 3 metri adancime, iar daca o scapati pe jos de la aceeasi inaltime, nu se va intampla nimic.

Revl a echipat aceasta camera video sport cu o baterie detasabila de 1100 mAh, care ii va oferi un timp de inregistrare de 90 de minute, la o rezolutie 4K.

Si fara gimbal, Arc pare o camera excelenta

Camera este plina de senzori – in interior, veti gasi un giroscop, un accelerometru si chiar un altimetru. Sanchez afirma ca Arc utilizeaza acesti senzori pentru a mari stabilitatea digital, astfel incat atunci cand accelerometrul observa o miscare brusca, va spune procesorului unde si cand sa alinieze imaginea.

Aplicatia Revl poate, de asemenea, sa suprapuna cateva (sau toate) aceste date pe materialul dvs, similar cu ceea ce ne permite Garmin si TomTom sa facem cu camerele lor de actiune.

Aplicatia poate sa utilizeze aceste date pentru a marca in mod automat cele mai importante momente din inregistrarea dvs, fapt care ar trebui sa reduca timpul necesar editarii, fapt ce va fi foarte apreciat.

Directorul executiv al GoPro, Nick Woodman, a declarat ca si camerele GoPro vor avea asa ceva in viitor. De exemplu, camera video sport Bandit de la TomTom poate deja sa editeze automat imaginile pe care le capteaza.

La momentul redactarii acestui articol, compania Revl isi dublase deja obiectivul de 50000 de dolari pe Indiegogo, dar Sanchez ne asigura ca acest proiect nu va tine doar de aceasta finantare.

Investitiile facute de el si un mic ajutor de la Y Combinator au dus lansarea camerei video sport Arc undeva in aceasta toamna. Camera va avea un pret de aproximativ 500$ iar pentru utilizatorii Indiegogo, va costa in jur de 379$.

Noua nu ne ramane decat sa asteptam acest nou produs si sa speram ca va ajunge cat mai repede si in Romania, pentru ca din ce se stie pana in acest moment, este posibil sa fie un best buy.

Leave a Comment