zambeste

Functioneaza creionul de albire a dintilor?

In momentul in care utilizati un creion pentru albirea dintilor acasa, agentul de albire din creion va incepe sa functioneze prin penetrarea smaltului, ducand la albirea dintilor. Cercetari realizate in cadrul Asociatiei Americane Dental au demonstrat ca ingredientele din aceste creioane chiar functioneaza si dvs. puteti avea un zambet mai alb si mai stralucitor dupa cateva zile de utilizare. Aceste produse contin agenti de albire cum ar fi, peroxidul de carbamida sau peroxidul de hidrogen.

Ce sunt aceste creioane de albire a dintilor?

 

Ele sunt printre cele mai noi produse de albire a dintilor care au aparut pe piata, si contin substante care se gasesc si in alte produse destinate ingrijirii si albirii dintilor. Insa, cu un creion, procesul este mult mai simplu, pentru ca este mai usor de utilizat de catre consumatori. Este convenabil si pentru ca :

  • este un obiect de dimensiuni mici;
  • se poate pune in geanta;
  • va ia doar cateva secunde se aplicati pe dinti;
  • incepe sa actioneze imediat.

Care sunt ingredientele din creionul de albire?

De obicei, aceste creioane contin o concentratie mica de substanta cu rol de albire a dintilor si sunt mult mai putin eficiente decat albirea care are lor in cabinetul medicului stomatolog. Aceasta din urma este, intr-adevar, mult mai scumpa insa, cu rezultate mult mai bune. Agentul de albire utilizat pentru creioane este, fie peroxidul de carbamida, fie cel de hidrogen. Gelul cu concentratie mare contine 10-30% peroxid de hidrogen, iar cel cu concentratie mica contine mai putin de 10%.

Cum se utilizeaza creionul de albire a dintilor?

 

Acest tratament de albire a dintilor acasa consta in anumiti pasi si anume:

  1. Pasul 1- scoateti capacul;
  2. Pasul 2- Rasuciti capatul inferior al creionului pana cand vedeti ca iese gelul;
  3. Pasul 3- Aplicati pe dinti cu miscari circulare. Este important sa va asigurati ca va apropiati de linia gingiilor si ca aplicati si intre dinti;
  4. Pasul 4- Lasati sa se usuce timp de 20 de secunde. Nu este nevoie sa clatiti.

Este necesar sa utilizati creionul de cateva ori pe zi pe o perioada de 5-14 zile. Rezultatele pot varia si este in functie de  nuanta naturala a dintilor dvs. In cazul in care aveti dinti foarte patati sau ingalbeniti, va dura ceva mai mult timp pana vor capata albul dorit. Unele persoane vor avea dinti mai albi in cateva zile, in timp ce altele vor putea vedea efectele intr-un timp mult mai scurt.

Care sunt avantajele utilizarii creionului de albire?

Este o metoda extrem de usoara si poate fi utilizata de oricine. De asemenea, poate fi aplicata doar pentru unii dinti si nu pentru intreaga dantura. Unul dintre cele mai mari avantaje mentionate de catre cei care l-au utilizat este faptul ca nu implica aplicarea de benzi sau alte elemente suplimentare, care ar putea face procesul aplicarii mai dificil. Acestea din urma (benzile de albire) pot duce la iritarea gingiilor sau la un exces de saliva. Un alt avantaj ar fi pretul. Aceste produse de albire sunt extrem de accesibile, fata de altele care se gasesc pe piata, cum ar fi kit-urile de albire, de exemplu. De asemenea, din acelasi motiv sunt preferate unui tratament de albire la cabinetul medicului stomatolog.

Efecte secundare

Aceste efecte implica o crestere a sensibilitatii la nivelul dintilor, cat si iritarea gingiilor. Aceste efecte apar, adesea, in primele zile de la inceperea tratamentului insa, vor disparea dupa ce tratamentul se va opri.

Cine nu ar trebui sa utilizeze creionul de albire a dintilor?

Exista anumite categorii care nu ar trebui sa utilizeze acest produs de albire si anume, persoanele cu dintii sensibili, cele care au gingii retrase si persoanele care prezinta sensibilitate la peroxidul de hidrogen.

Inainte de a utiliza vreo metoda de albire a dintilor, este recomandat sa cereti sfatul unui medic, pentru a vedea daca tehnica aleasa vi se potriveste si nu va avea consecinte negative asupra danturii dvs.

Leave a Comment