petrecerea de botez

Ce sunt ursitoarele si ce rol au la un botez?

Se pare ca aceste personaje au inceput sa devina din ce in ce mai importante la petrecerile de botez, tot mai multe familii cu nou-nascuti apeland la „serviciile” acestora.

Prezenta lor la aceste evenimente este extrem de apreciata de catre invitati, tocmai pentru ca ele reusesc sa imbine intr-un mod armonios partea artistica cu cea care tine de traditie.

Cine sunt ursitoarele?

Ei bine, acestea sunt niste actrite care, cu mult talent, transmit copilului cele mai bune ganduri. Miturile sustin faptul ca aceste creaturi din lumi fantastice sunt de fapt, niste zane inzestrate cu puteri supranaturale.

Astfel, ele pot sa prevesteasca ce destin va avea acea persoana inca din momentul nasterii sale. Se pare ca e vorba de trei ursitoare bune si 3 rele. Acestea „se bat” in prevestiri, iar cele pozitive, spre ciuda celorlalte, castiga intotdeauna batalia.

idei petrecere botez

Cele trei ursitoare bune sunt Iubirea, Norocul si Intelepciunea si ele au rolul de a trasa soarta fiintei umane. Asadar, ele reflecta calitati necesare omului pentru a razbate in viata si pentru a lua cele mai bune decizii. Traditia sustine ca parintii au obligatia de a oferi anumite cadouri acestor ursitoare, tocmai pentru ca acestea sa fie bune si generoase cu micutul.

Ursitoarele in epoca moderna

Aceste zane pot crea o adevarata atmosfera magica la un eveniment cum este botezul. Astfel, pentru cateva momente, invitatii pot avea impresia ca sunt intr-o poveste plina de mister, dar si de haz.

Aceste actrite care joaca rolul de ursitoare, daca au „un repertoriu” potrivit si au si costume pe masura, pot crea un adevarat spectacol. Si, ceea ce conteaza cel mai mult este atitudinea cu care interpreteaza totul.

Care este momentul in care sosesc ursitoarele la cel mic?

Traditia spune ca ele sosesc in cea de a treia zi dupa nastere, pentru ca aceasta zi ar fi una importanta in viata omului. Ele vin in timpul noptii, la ora 12, in camera in care doarme pruncul si ii fac, pe rand, urarile de bine.

Ursitoarele de la botez tin un adevarat discurs plin de mesaje pozitive si de urari care, in anumite situatii, ii pot emotiona pana la lacrimi pe parinti si nu numai.

Care sunt urarile facute de ursitoare?

Pentru a face cele mai potrivite si frumoase urari, aceste zane trebuie sa se informeze destul de bine inainte.

Astfel, ele trebuie sa cunoasca anumite detalii din viata familiei, tocmai pentru a-si personaliza discursul si pentru a-i oferi acea tenta unica si originala de care are nevoie pentru a fi special, impresionant si amuzant. Caci, pana la urma este vorba de un eveniment in care personajul principal este un copil si unde invitatii vor sa se distreze.

Fiecare dintre cele trei ursitoare are discursul ei si va tine cont atat de traditie, cat si de modernul zilelelor noastre, imbinandu-le armonios.

Ce fel de ursitoare sunt invitate la petrecerea de botez?

Nu doar ursitoarele bune sunt invitate la petrecere ci si cele negative. Depinde de ceea ce hotarasc parintii. Unii prefera sa ofere un spectacol in toata regula si, din acest motiv cheama atat zanele bune, cat si pe cele rele.

Se pare ca atmosfera creata de prezenta celor doua tipuri de ursitoare este mult asemanatoare cu cea din basme unde predomina vesnica tema a luptei dintre bine si rau. In fond, asta se si doreste!

petrecerea de botez

De cele mai multe ori, la petrecerile de botez, ursitoarele rele, prin modul lor de a vorbi si de a se comporta, starnesc amuzamentul invitatilor. Si, ca sa se respecte scenariul binecunoscut din basme, ele nu castiga niciodata. Se stie ca binele este mai puternic decat raul si ca, pana la urma, acesta este fie alungat, fie distrus.

Astfel, zanele rele de la botez sunt invinse de cele bune si alungate din acel loc. Cu ele este alungat si tot raul care se poate manifesta in viata copilului.

Motive pentru care ai opta pentru ursitoare la botez

Daca iti doresti si tu o atmosfera ca de basm la botezul micutului tau atunci, ar trebui sa iei in considerare si prezenta acestor fiinte de basm vesele, amuzante si cu rochii extrem de colorate.

Vei crea niste amintiri deosebite pe care le vei impartasi copilului tau cand va fi mai mare. Plus ca, invitatii tai o sa aprecieze intregul spectacol oferit de ursitoare, de discursul lor, de muzica pe care o folosesc si, mai ales, de urarile lor originale.

Cu siguranta ca nimeni nu se va plictisi la o petrecere atat de vesela si de animata. Imagineaza-ti ca toti oaspetii tai, indiferent de varsta, vor rade copios si vor ramane impresionati la finalul acestei petreceri unice pe care ai creat-o.

Concluzii

Botezul reprezinta, intr-adevar, unul dintre cele mai importante evenimente din viata parintilor, in primul rand, iar ursitoarele joaca un rol deosebit, pentru ca reusesc sa creeze o atmosfera de poveste, plina de culoare si haz, asa cum ar trebui sa fie viata oricarui copil.

Leave a Comment