boxe-bluetooth-din-2021

Cele mai bune boxe Bluetooth ale anului 2021

Avantajul tehnologiei Bluetooth

Nu este un secret pentru nimeni ca difuzoarele de pe smartphone-uri si tablete nu sunt de buna calitate. Sunt foarte rare momentele in care gasim unele care sa se auda relativ bine. Pur si simplu nu puteti obtine un sunet de calitate dintr-un obiect mic, plat, conceput sa se potriveasca in buzunar. Din fericire, nu trebuie sa va bazati pe smartphone sau tableta pentru a asculta muzica de buna calitate, indiferent unde va aflati. Boxele portabile Bluetooth reprezinta cea mai buna metoda de a va bucura de un sunet bun atunci cand nu aveti acces la sistemul de acasa.

Datorita tehnologiei Bluetooth integrate, boxele portabile functioneaza perfect cu Android, iOS si ori dispozitiv compatibil Bluetooth, inclusiv majoritatea laptopurilor. De asemenea, acestea nu necesita o retea Wi-Fi, facandu-le mult mai flexibile decat boxele AirPlay de la Apple. Cu toate acestea, exista cateva lucruri de luat in considerare atunci cand alegeti o boxa Bluetooth.

Forma

Boxele Bluetooth sunt de obicei portabile, insa aceasta nu este o regula obligatorie. Unele sunt special realizate pentru conectarea la un PC sau HDTV, iar conectivitatea Bluetooth este o functie secundara. Aceste tipuri de boxe sunt excelente daca doriti sa obtineti un sunet wireless acasa, insa nu le veti putea muta cu usurinta pe fiecare dintre ele, spre deosebire de boxele mici ce incap si intr-o geanta.

Portabilitatea

Cele mai multe boxe Bluetooth, dar nu toate, folosesc baterii reincarcabile, astfel incat sa le puteti lua oriunde doriti si sa le folositi fara o priza. Boxele de dimensiuni mai mari, in special cele destinate pentru un home theater sau PC, au nevoie de o sursa de alimentare dedicata, chiar daca va puteti conecta dispozitivele fara fir. De asemenea, dimensiunea este adesea un compromis pentru putere, cu cat o boxa este mai mica, cu atat va fi mai putin puternica.

Daca sunteti dispus sa renuntati la portabilitate, puteti obtine cateva avantaje pe care boxele Bluetooth obisnuite nu le ofera. Amazon Echo, de exemplu, se conecteaza la Wi-Fi si va permite sa vorbiti cu asistentul vocal Amazon Alexa. Aici este de mentionat faptul ca aceasta caracteristica nu se bazeaza pe Bluetooth – aveti nevoie de o conexiune la Internet pentru ca Alexa sa functioneze, nu doar o simpla legatura Bluetooth cu dispozitivul mobil.

Durabilitate

Nu toate boxele Bluetooth sunt construite pentru a fi transportate in afara casei sau pentru a fi folosite la piscina. Sunt unele boxe facute special sa fie rezistente chiar si in apa, iar altele pe care daca ajung cativa stropi de apa, veti ramane cu o caramida in loc de boxa. Cel mai bine ar fi sa va orientati dupa boxe cu rating IPX si garantii ca sunt rezistente la apa si socuri, daca doriti sa le utilizati si la plaja, la peste sau cand urcati pe munte.

Calitatea audio

Cu exceptia cazului in care portabilitatea se afla in partea de sus a listei dvs de prioritati, calitatea sunetului este esentiala. O multime de boxe Bluetooth nu ofera prea multe lucruri in acest sens, ci produc un sunet de slaba calitate. Un bass mare nu este pentru toata lumea, dar daca boxa dvs nu este una mica, atunci ar trebui sa fie capabila sa reproduca cu precizie frecventele joase, fara a distorsiona la volume mari. Totusi, claritatea este o caracteristica mai importanta decat puterea pura, iar un sunet curat si echilibrat ar trebui sa fie obiectivul dvs atunci cand cumparati o boxa.

Conectivitate

In afara de o intrare auxiliara, prin care sa puteti conecta smartphone-ul sau tableta cu fir daca doriti, ati fi norocosi daca ati gasi mai multe functii in ceea ce priveste conectivitatea in afara de Bluetooth. Cu toate acestea, se gasesc pe piata si boxe portabile care pot functiona cu mai multe standarde wireless.

Pret

Boxele Bluetooth sunt disponibile intr-o gama diversificata de preturi. Totusi, nu presupuneti ca cu cat dati mai multi bani cu atat va fi mai buna boxa. In general vorbind, modelele de ultima generatie au un sunet mai bun, dar, uneori, acestea nu au toate caracteristicile pe care le asteptati pentru pretul cerut. Secretul este sa obtineti cel mai calitativ sunet, impreuna cu functiile pe care le doriti, la un pret pe care vi-l puteti permite.

Leave a Comment