termometru-piele

Termometrul care doar iti atinge pielea!

Modul cel mai precis de a lua temperatura unui copil este clasicul termometru, care foloseste si una dintre cele mai neplacute modalitati de masurare.

Insa, sugarii pot fi linistiti acum, odata cu lansarea acestui termometru, care face cu siguranta parte din categoria smartproducts, denumit Thermo, fabricat de catre Withings. Acesta necesita doar o scurta atingere a fruntii pentru a detecta febra.

Pentru prima oara acest gadget a fost dezvaluit la CES 2016 de catre Withings, companie recent cumparata de catre Nokia, insa abia acum a primit acceptul FDA, ceea ce inseamna ca este clasificat ca un dispozitiv medical clasa II. Mai exact, aceasta clasificare ne asigura ca Thermo este foarte sigur de utilizat si de asemenea, foarte precis.

Asadar, de ce este Thermo mai bun decat un termometru banal pe care il gasim la orice farmacie? Daca ne uitam mai atent insa, vom observa la capatul acestui gadget ceva ce pare a fi o oglinda mica, iar in spatele ei o matrice de 16 termometre cu infrarosu, care sunt capabile sa citeasca temperatura foarte rapid si fara a intra in contact cu pielea.

Cum utilizam Thermo este ceea ce face acest gadget mai atragator pentru fiecare dintre noi si mai ales pentru persoanele care au copii mici, care nu vor sa stea in acelasi loc mai mult de cateva secunde.

Toti acei senzori sunt special proiectati pentru a masura artera temporala a pacientului, care trece prin frunte, ducand sangele de la inima la cap. Astfel, Thermo ofera un mod mult mai putin invaziv de a masura temperatura corpului unei persoane.

Pentru a lua temperatura cu Thermo, tot ce trebuie sa faceti este sa apasati un singur buton al dispozitivului, dupa care sa asezati capatul verde al termometrului pe centrul fruntii cuiva si apoi sa-l trageti spre tampla pana cand veti simtii Thermo vibrand de doua ori.

Este nevoie de numai doua secunde pentru ca matricea Thermo sa ia in jur de 4000 de masuratori, care sunt apoi prelucrate cu ajutorul unui algoritm care ia in considerare multi alti factori cum ar fi temperatura camerei, inainte de a oferi valoarea finala.

Withings si-a facut un nume in ultimii ani prin modernizarea unor produse comune ce au legatura cu sanatatea, cum ar fi de exemplu cantarele de baie cu functionalitati inteligente.

Insa sunt necesare toate aceste functionalitati suplimentare? Este discutabil, insa cu siguranta veti dori sa conectati Thermo cu aplicatia speciala pentru iOS sau Android.

Aplicatia pastreaza masuratorile de temperatura efectuate cu Thermo, permitandu-va sa mergeti inapoi si sa vedeti temperaturile intr-o anumita perioada. De asemenea, aceasta poate tine evidenta citirilor pentru fiecare membru al familiei, inclusiv a adultilor.

Cunoscand varsta, inaltimea si greutatea unui utilizator, Thermo este in masura sa va ofere in feedback instant daca o citire de temperatura indica febra sau nu.

Testarea preciziei Thermo este dificila fara a avea acces la instrumente medicale speciale pe care le gasim in spitale. Dar, dupa testarile noastre, rezultatele au fost incredibil de consistente atunci cand am luat masuratori in mod repetat, de pe diferite zone ale corpului.

Leave a Comment