Sfaturi-si-trucuri-pentru-camera-video-sport

Sfaturi si trucuri pentru camera video sport 360 GoPro Fusion

Fusion este o camera de mici dimensiuni, ce are aproximativ 8 x 8 x 3 cm (valori destul de mari daca tinem cont de standardele GoPro) si doua lentile de 180 grade fiecare, una pe partea din spate si una pe cea din fata, pentru ca in final sa rezulte un clip de 360 de grade.

Nu este nimic neobisnuit in utilizarea a doua camere simlutan. Foarte multi competitori care construiesc camere 360, cum ar fi Samsung Gear 360, functioneaza la fel, totusi trebuie sa mentionam inca de la inceput ca procesul de lipire este unul exceptional de bun pentru GoPro Fusion.

Acest lucru nu se aplica si atunci cand filmati sub apa, chiar daca camera Fusion este una rezistenta la apa, diferentele de lumina ce apar sub apa fac ca lipirea celor doua filmari sa nu fie una prea reusita.

Imaginile de pe marginile campului de vizibilitate ale fiecarui obiectiv sunt, fara indoiala, mai putin sharp decat in fata obiectivului, insa per total inregistrarile sunt remarcabil de bune.

De asemenea, cei de la GoPro au mers atat de departe incat in clipurile 360 elimina si monopodul / selfie-stick-ul care tine camera, astfel incat pare ca Fusion pluteste pur si simplu in spatiu, undeva deasupra mainii care tine stick-ul.

Pe langa toate caracteristicile de top ale camerei GoPro si ale acelor accesorii camere de actiune necesare pentru a obtine filmari de top, foarte interesanta este functia numita OverCapture, care va permite sa transformati clipurile de 360 de grade in videoclipuri clasice bidimensionale, care pot fi mai usor de aratat familiei si prietenilor.

Desi puteti folosi si pe un PC aceasta functie, OverCapture este cel mai bun atunci cand il folositi pe un telefon. Din pacate, momentan exista varianta doar pentru iOS, insa cei de la GoPro au promis ca urmeaza si o versiune pentru Android.

Uimitor si captivant

Ce este remarcabil si incredibil de captivant la OverCapture este ca puteti inregistra toate acestea, toate inclinarile si zoom-urile pe care le faceti in timp real prin miscarea telefonului dvs si transformarea lor intr-un clip 2D, astfel incat alti oameni sa poata vedea ce ati realizat.

Si ceea ce ati facut mai exact, a fost filmarea unui videoclip 2D in interiorul unui clip de 360 de grade. Videoclipul original, cel facut la 360 de grade, surprinde totul, iar dupa evenimentul filmat veti putea sa scoateti de acolo doar ce va intereseaza pe dvs, filmand doar unghiurile pe care le doriti.

“Shoot. Then point” este un slogan mult mai bun pentru GoPro Fusion decat “Relieve Reality”. Daca filmati o actiune care se intampla in fata ochilor dvs veti fi tentati sa miscati camera pentru a urmari actiunea, dar din propria experienta va spunem ca este mult mai indicat sa pastrati camera fia si apoi, cand incarcati clipul pe telefon, sa inregistrati doar actiunea dorita.

Pentru a utiliza camera GoPro Fusion la adevaratul potential veti avea intotdeauna nevoie de cateva accesorii camere de actiune pe care sa le aveti cu dvs: un monopod, baterii de rezerva, carduri de rezerva, o husa de protectie, adaptoare, etc. Pe langa acestea, avem si cateva sfaturi pe care vi le putem oferi pentru momentele cand veti utiliza aceasta camera 360.

Pe langa clipurile realizate la rezolutia maxima 5.2K si la 30 fps-uri, mai puteti inregistra si la o rezolutie 3K cu 60 de fps-uri;

Camera necesita doua carduri microSD, cate unul pentru fiecare modul de camera. Aplicatia si software-ul pot sa lipeasca cele doua filmari, insa daca copiati filmarile cu ajutorul unui cititor de carduri va trebui sa le lipiti manual.

Camera GoPro Fusion are trei microfoane pe partea de sus care pot inregistra sunet la 360 de grade.

Pe partea de jos a camerei este un multi-accesoriu care se ataseaza pentru fiecare accesoriu GoPro.

Bateriile detasabile rezista aproximativ 70 de minute atunci cand inregistrati 5.2K si 80 de minute pentru 3K.

O alta functie interesanta a acestei camere va fi overcapture, unde veti putea alege un cadru de 1080p din sfera 360. Veti selecta ce puteti vedea din sfera tragand cu degetul pe ecranul telefonului. Din pacate, aceasta functie inca nu este disponibila, urmeaza sa fie implementata prin intermediul actualizarilor.

De asemenea, GoPro lanseaza cateva plugin-uri specifice VR pentru soft-urile de editare Premiere si After Effects, inclusiv pentru corectia orizontului, layere pentru inserarea de text, logo-uri, etc.

Leave a Comment